Viktig information

idag kl 08:33 Tvååker utan vatten på grund av läcka

Större delen av Tvååker är för närvarande utan vatten på grund av en vattenläcka. För tillfället försöker vi lokalisera läckan. 

Vi kommer att köra ut vattentankar till samhället under dagen. Vi uppdaterar hemsidan med information om vart tankarna finns så snart de är på plats. 

 
Dela till
Visa mindre

Driftstörningar

idag kl 07:05 Läcksökning pågår i Tvååker och Himle

Läcksökning pågår i Tvååker och Himle då kunder är utan vatten.
Vi uppdaterar hemsidan när vi får ny information.
Dela till
Visa mindre

igår kl 12:33 Styrmansgatan Falkenberg - vattenläcka

En vattenläcka har uppstått på Styrmansgatan i Falkenberg. Alla som berörs ska ha vatten i kranarna men ni kan uppleva ett lägre tryck. Läckan kommer att lagas imorgon, måndag 27 februari. Vi kommer då att stänga av vattnet så tappa gärna upp vatten i förväg så att ni klarar er under dagen. 

Dela till
Visa mindre

22 feb kl 09:20 Försenad sophämtning i Älvsered

På grund av tjällossning och stora regnmängder gör det svårt för sopbilen att komma fram och tömma kärlen i och runt omkring Älvsered. Vi tömmer alla kärl där det finns framkomliga vägar, de kärl som vi inte har möjlighet att tömma kommer vi att tömma om två veckor igen. Har du fullt i ditt kärl kan du om du har möjlighet att ställa fram en extrasäck så tas den vid nästa tömningstillfälle. Kontakta oss på Kundtjänst så hjälper vi er med det, vivab@vivab.info 
Dela till
Visa mindre

7 feb kl 14:50 Inställd kärltvätt på grund av kyla

Kylan försvårar arbetet med att tvätta kärl idag. Du som har en inplanerad kärltvätt som inte kunnat genomföras kommer, om vädret tillåter, att få dina kärl tvättade i samband med nästa tömning om 14 dagar. 

Dela till
Visa mindre

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

När vattnet kommer tillbaka...

...efter ett ledningsarbete eller en vattenläcka kan det upplevas grumligt, missfärgat eller bubblande. Det ska försvinna genom att du låter vattnet spola i kranen en stund. 

Om vattnet blir missfärgat beror det på att vattenflödet i röret har ändrats. Då kan de beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet.

Planerade arbeten

Här kan du läsa lite om våra planerade arbeten.
Läs mer

Åtgärdade driftstörningar

Här kan du läsa om åtgärdade driftstörningar

Läs mer