Felanmälan vatten och avlopp

Ibland uppstår vattenläckor eller andra störningar i vår verksamhet som påverkar våra kunder. Då informerar vi om detta på vår webbsida, på vår Facebooksida och vi kan även skicka ut SMS med information.

Felanmälan under våra öppettider

Om du behöver felanmäla vatten eller avlopp kontaktar du vår kundtjänst.

Felanmälan efter våra öppettider

Om du behöver göra en akut felanmälan på kommunalt vatten eller avlopp efter våra öppettider kopplas du till Räddningstjänsten Väst när du ringer. Det är viktigt att du uppger vilken kommun du ringer ifrån. Efter våra öppettider går det även bra att ringa Räddningstjänsten Väst direkt: 010-219 30 00.

När vattnet kommer tillbaka efter en läcka eller annat ledningsarbete

När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat eller grumligt. Detta är inte farligt för hälsan. Undvik dock att tvätta kläder. Det kan även finnas mycket luft i ledningarna vilket kan göra att vattnet upplevas vara bubbligt. Genom att låta vattnet rinna i kranen en stund försvinner detta.


Kontakt

vivab@vivab.info
Tfn 0757-27 40 00
Öppettider:
Mån-fre kl 8-12 och kl 13-15

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

Översvämning

Har du drabbats av översvämning? Bor du i ett område som ibland drabbas av översvämning?
Läs mer

Driftstörningar och vattenläckor

Kommer det inget vatten när du öppnar kranen? Hur får man information om det utförs arbete på ledningsnätet och blir störningar i vattenleveransen?
Läs mer