Åtgärdade driftstörningar

30 jun kl 08:23 Vattenläcka i Veddige

Just nu har vi en vattenläcka i Veddige, Varbergs kommun. Vi arbetar med att laga läckan och är därför tvungna att stänga av vattnet hos berörda kunder på delar av Nygatan. En brandpost finns placerad i korsningen Nygatan/Sandalsvägen.  
Dela till
Visa mindre

28 jun kl 16:24 Vattenläcka i Älvsered

Vi kommer att stänga av vattnet för delar av Älvsered torsdagen den 2017/06/29 från 08:00 till 19:00 på grund av en vattenläcka.
Brandpost finns vid vattenverket vid centrumvägen.

Dela till
Visa mindre

29 okt kl 23:06 Vattenläcka Östra vägen med omnejd, Varbergs kommun

En vattenläcka har upptäckts i Varbergs kommun. Det är Östra vägen med omnejd som berörs. Boende i detta område kan uppleva att vattnet är missfärgat eller bubbligt, det är inte farligt för hälsan.
Dela till
Visa mindre

17 sep kl 10:33 Björkäng - missfärgat vatten

I Björkäng med omnejd har vi för närvarande missfärgat, brunaktigt vatten i våra ledningar. Vattnet är inte farligt för hälsan men undvik att exempelvis tvätta kläder tills vattnet har klarnat.

Vi har öppnat brandposter i området för att spola ur ledningarna. Du som upplever att vattnet är brunt eller missfärgat kan spola kraftigt i kranen en längre stund så ska vattnet klarna.

Dela till
Visa mindre

9 sep kl 17:20 Lågt tryck i centrala Varberg

En vattenläcka har upptäckts på Östra Hamnvägen. Alla har vatten men trycket kan vara lägre än normalt under helgen i området från Hotell Fregatten och söderut längs Östra Hamnvägen.

Dela till
Visa mindre

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

När vattnet kommer tillbaka...

...efter ett ledningsarbete eller en vattenläcka kan det upplevas grumligt, missfärgat eller bubblande. Det ska försvinna genom att du låter vattnet spola i kranen en stund. 

Om vattnet blir missfärgat beror det på att vattenflödet i röret har ändrats. Då kan de beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet.