Återbruk

Har du prylar som kan komma till återanvändning? Nu kan du lämna saker för återbruk på återvinningscentralerna Östra Hamnvägen i Varberg och Sandladan i Falkenberg.

Vad kan lämnas till återbruk?

Vi tar emot det mesta som skulle kunna komma någon annan till nytta. Allt ska förstås vara helt och rent! Fråga gärna vår personal om du är osäker.

Det kan till exempel vara:
  • Möbler
  • Husgeråd
  • Trädgårdsredskap
  • Böcker
  • Sportutrustning

Tänk på att…

Det du lämnar till återbruk ska vara helt och rent! Har du frågor är du välkommen att kontakta personal på plats.

Textiler kan återbrukas eller återvinnas 

På alla våra återvinningscentraler tar vi även emot textilier - både hela och trasiga såsom kläder, sängkläder, handdukar och hushållstextilier. Du kan även lämna hela skor, accessoarer och filtar. Det som inte kan återbrukas tas tillvara för nyproduktion av tyg. Delar av fibrerna kan bli råvara för till exempel filtar och isolering.

Ta ett kliv upp för avfallstrappan!

Var miljösmart och ta ett kliv upp för avfallstrappan.
Till avfallstrappan

Återbruka för en mer hållbar miljö

Samtidigt som vi blir bättre på att återvinna ökar vår konsumtion och mer avfall produceras. Därför behöver vi bli bättre på att återbruka.
Läs mer om återbruk

Fritt område på ÅVC Sandladan

På återvinningscentralen Sandladan i Falkenberg finns ett kortfritt område. Där kan du lämna in återbruk i vårt hus för återbruk utan att dra ditt återvinningskort. Även farligt avfall från privatpersoner, elektronik och vitvaror kan lämnas i det fria området.