Översikt - Vivab.info

Driftstörningar

7 dec kl 15:30 Vattenläcka Dalåkersgatan, Varbergs kommun

En vattenläcka har upptäckts och vi stänger av vattnet för delar av Dalåkersgatan i Varberg för att laga läckan under onsdag 8/12.


Vatten finns att hämta från en brandpost på Dalåkersgatan 8.


Kunder berörda av vattenavstängningen är meddelade via SMS. Är du berörd men inte fått något SMS klicka här.

Dela till
Visa mindre

2 dec kl 13:14 Störningar i hämtningen av hushållsavfallet på grund av dåligt väglag

De dåliga väderförhållandena påverkar hämtningen av hushållsavfallet i flera områden i Varberg och Falkenberg. Vi vet ännu inte omfattningen men vi informerar här när vi vet mer om vilka områden som berörs. 

Informationen uppdaterades 3 dec kl 11:40
För kunder som på grund av det dåliga väglaget inte fått sitt hushållsavfall hämtat finns möjligheten att sätta ut en extra säck bredvid kärlet. Vi tar med oss den kostnadsfritt vid nästa ordinarie hämtning.

Dela till
Visa mindre

2 dec kl 08:10 Kundservice i utbildning - tillfälligt ändrade öppettider 

Kundservice utbildar sig. Torsdag 2/12 från klockan 11.30 till fredag 3/12 klockan 13.30 kan inte Kundservice nås via telefon. 
Gäller ditt samtal en akut felanmälan på kommunalt vatten eller avlopp ring 0757-27 40 00 och dröj kvar så blir du kopplad till räddningstjänsten.
Är ditt ärende mindre akut är du välkommen att kontakta oss via mejl vivab@vivab.info


Dela till
Visa mindre

1 dec kl 09:19 Återvinningscentralerna håller stängt.

På grund av vädret håller vi stängt Ullareds återvinningscentral idag onsdag den 1 december. Fler återvinningscentraler kan komma att stängas vilket vi meddelar här i så fall. Vi följer väderutvecklingen via SMHI som utfärdat en orange vädervarning som kan innebära stora störningar i trafik och ge avbrott i el och telekommunikationer.
Dela till
Visa mindre

1 sep kl 07:45 Åtgärder pga Covid-19

Vivabs verksamhet fortsätter som vanligt, men för att minska risken för smittspridning håller Vivabs kundservice stängt för besök tillsvidare. Vi hjälper dig gärna via telefon och e-post.

Har du ett bokat möte? 

Om du har en bokad tid med någon av våra medarbetare möter hen dig utanför byggnaden. OBS! Har du förkylningssymptom ber vi dig att boka om mötet. 

Återvinningscentralerna är öppna som vanligt

Våra återvinningscentraler i Varberg och Falkenberg håller öppet som vanligt men självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minimera trängsel. Vi kan därför komma att begränsa antalet fordon och personer på återvinningscentralen, vilket kan medföra att ditt besök tar längre tid än vanligt. Här kan du se när det passar bäst att besöka oss: 
Öppettider Varberg
Öppettider Falkenberg

Återvinningscentralernas kontor och återbruk har tidigare hållit stängt men har nu öppnat igen. 

Har du förkylningssymptom ber vi dig att vänta med att lämna avfall tills dess att du är symptomfri. 

Hushållsavfallet hämtas enligt ordinarie schema
Just nu hämtas hushållsavfallet som planerat. Vi har för tillfället inga störningar vad gäller hämtning av hushållsavfallet. Se till att ditt avfall är korrekt förpackat i påsar och förslut dem ordentligt innan de kastas i sopkärlet. 

Kundservice hjälper dig gärna 
Vi besvarar dina frågor om bland annat vattenmätaravläsning, faktura eller återvinningskort via telefon 0757-27 40 00 eller e-post vivab@vivab.info. Tänk på att vi kan ha något längre svarstid då vi periodvis har ökad belastning. 

Dela till
Visa mindre

Viktig information

7 dec kl 15:23 Felaktiga vikter på senaste fakturan

Vi har upptäckt felaktiga vikter på matavfallet (det bruna kärlet) som hämtats i Nordvära, Sunnvära, Källstorp, Björkäng, Apelviken, Trönninge (Varbergs kommun) samt Västra gärdet, Digesgård, Sandkärr, Galtås, Olofsbo, Gödastorp, Mannaberg, Abild, Asige, Tågarp, Eftra, Boberg, Tröingeberg, Skogstorp (Falkenbergs kommun).

Berörda kunder i områdena kommer att få den felaktiga vikten korrigerad på nästkommande faktura.

Är du berörd och har frågor är du välkommen att kontakta Kundservice. E-post: vivab@vivab.info
Telefon 0757-27 40 00.

Dela till
Visa mindre

Planerade arbeten

Här kan du läsa lite om våra planerade arbeten.
Läs mer

Åtgärdade driftstörningar

Här kan du läsa om åtgärdade driftstörningar

Läs mer

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

Efter ett ledningsarbete eller vattenläcka...

... kan vattnet upplevas grumligt, missfärgat eller bubblande. Det ska försvinna genom att du låter vattnet spola i kranen en stund. 

Om vattnet blir missfärgat beror det på att vattenflödet i röret har ändrats. Då kan de beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet.