Översikt - Vivab.info

Driftstörningar

13 jun kl 22:20 Spara på vattnet! 

Användningen av dricksvatten i Falkenberg och Varberg är för tillfället extremt hög. För att undvika ett bevattningsförbud behöver vi nu hjälpas åt att spara på vattnet.

Tänk på att: 
  • Vattna inte gräsmattan och undvik övrig bevattning med vattenslang i trädgården. Behöver du vattna så använd vattenkanna. 
  • Fyll inte din pool!  
  • Använd inte högtryckstvätt!
Uppmaningen gäller samtliga orter i Varbergs och Falkenbergs kommuner. 

Det är viktigt att vi är varsamma med vårt dricksvatten, det ska i första hand användas till mat, dryck och hygien. Tack för att du är vattensmart, varje droppe räknas!


Dela till
Visa mindre

3 apr kl 13:45 VIVAB stänger kundtjänst, kontor och återbruk för besök

VIVAB:s verksamhet fortsätter som vanligt, men för att minska risken för spridning av Coronaviruset i inomhusmiljö stängs VIVAB:s kundtjänst och återvinningscentralernas kontor och återbruk för besök. Stängningen sker från och med måndag 6/4 och gäller tillsvidare. Vi hjälper dig gärna via telefon och e-post.

Har du ett bokat möte? 

Om du har en bokad tid med någon av våra medarbetare möter hen dig utanför byggnaden.  OBS! Har du förkylningssymptom ber vi dig att boka om mötet. 

Återvinningscentralerna är öppna, men kontor och återbruk stängda 

Våra återvinningscentraler i Varberg och Falkenberg håller öppet som vanligt. Men så här års är besökarantalet mycket stort och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att minimera trängsel. Vi kommer därför att begränsa antalet fordon och personer på återvinningscentralen, vilket kan medföra att ditt besök tar längre tid än vanligt. Fundera gärna på om du behöver besöka oss nu eller om du kan senarelägga ditt besök.  

Har du förkylningssymptom ber vi dig att vänta med att lämna avfall tills dess att du är symptomfri.  

Återvinningscentralernas kontor och återbruk håller stängt tillsvidare. Vi hänvisar våra kunder att ta kontakt med vår kundtjänst 0757-27 40 00 för exempelvis hjälp med sitt återvinningskort. 

Just nu hämtas hushållsavfallet som planerat  

Vi har för tillfället inga störningar vad gäller hämtning av hushållsavfallet. Se till att ditt avfall är korrekt förpackat i påsar och förslut dem ordentligt innan de kastas i sopkärlet. 

Vattenmätarbyten är avbokade 

Alla hembesök för vattenmätarbyte är avbokade tillsvidare. 

Kundtjänst hjälper dig gärna 

Vi besvarar dina frågor om bland annat vattenmätaravläsning, faktura eller återvinningskort via telefon 0757-27 40 00 eller e-post vivab@vivab.info.  

Dela till
Visa mindre

20 mar kl 09:07 Byten av vattenmätare inställda tills vidare

Som en del i att begränsa smittspridning har vi tills vidare ställt in våra planerade byten av vattenmätare de kommande veckorna. Du som har en inbokad tid kommer att få en ny tid vid ett senare tillfälle. 

Tack för din förståelse! 

Dela till
Visa mindre

Viktig information

13 jul kl 10:35 Hävt bevattningsförbud i hela Varbergs och Falkenbergs kommuner

Förra veckan hävdes bevattningsförbudet i Varbergs kommun och Falkenbergs kommuns inland. Nu hävs även förbudet i Falkenbergs centralort och kuststräcka. 

Sedan bevattningsförbudet infördes i juni har VIVAB kunnat se en minskad konsumtion av det kommunala dricksvattnet. Till följd av bevattningsförbudet och svalare väder fortsätter dricksvattenproduktionen vara stabil vid vattenverken i Falkenbergs kommun. 

– Vi ser en stabil minskning av användandet av dricksvattnet även i resterande delar av Falkenbergs kommun. Produktionsnivåerna ligger på en bra nivå just nu så därför häver vi bevattningsförbudet för hela vårt verksamhetsområde, säger Catarina Linnér, produktionschef vattenverk på VIVAB.  

Bevattningsförbudet hävs från och med 13 juli i: 
Falkenbergs centralort och kuststräcka (Skogstorp, Olofsbo, Glommen, Morup, Långås, Vinberg och Vinbergs kyrkby Skrea, Slöinge, Ugglarp, Vessigebro, Älvsered, Heberg och Årstad) 

– Tack alla som hjälpt till med att spara på det kommunala dricksvattnet. Nu gäller det att fortsätta vara vattensmart och använda dricksvattnet till rätt saker, även in i nästa värmeperiod, säger Catarina Linnér, produktionschef vattenverk på VIVAB.  

Dela till
Visa mindre

18 jun kl 08:00 Bevattningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner

Bevattningsförbud innebär att du inte får använda kommunalt dricksvatten till:
  • bevattning av gräsmattor, blommor eller annan växtlighet med vattenslang eller vattenspridare. Bevattning får ske med vattenkanna.
  • bevattning av fotbollsplaner, tennisbanor och liknande.
  • att fylla pooler eller byta ut vatten i pooler, badtunnor och spabad.
  • tvätt av exempelvis fasader, fordon med mera (varken med vattenslang eller högtryckstvätt).

Använd dricksvattnet till mat, hälsa och hygien
Det kommunala dricksvattnet är ett livsmedel och en av samhällets allra viktigaste resurser. Situationen med vattenbrist kan bara lösas om vi alla hjälps åt. Vi uppmanar alla att avstå från användning av kommunalt dricksvatten till sådant som inte är nödvändigt för mat, hälsa och hygien.

Förbudet införs av olika anledningar
Den senaste tiden har VIVAB sett ett ökat uttag av vatten från vattenverken som beror på en mycket hög dricksvattenförbrukning hos våra kunder. Med en torr vår utan regn riskerar  också både grundvatten- och ytvattennivåer att bli för låga för att kunna säkerställa dricksvattenleveransen till våra kunder. Rådande pandemi medför att fler väljer att semestra hemma och sommarturismen förväntas öka i våra kommuner kommer,, vilket också leder till en högre konsumtion under sommaren.

Om du bryter mot bevattningsförbudet 
Om du bryter mot bevattningsförbudet kommer VIVAB att kontakta dig.

Dela till
Visa mindre

Planerade arbeten

Här kan du läsa lite om våra planerade arbeten.
Läs mer

Åtgärdade driftstörningar

Här kan du läsa om åtgärdade driftstörningar

Läs mer

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer