Fortsatt bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg

Torsdagen 19 juli infördes bevattningsförbud i de orter som får sitt dricksvatten från Ullareds vattenverk. Orsaken var att förbrukningen översteg den mängd som vattenverket klarar av att producera och det fanns en stor risk att trycket i ledningarna skulle börja sjunka. Efter att bevattningsförbudet infördes kunde VIVAB direkt se att förbrukningen gick ner till hanterbara nivåer. 


– Vi vill rikta ett stort tack till alla boende i Ullared, Fagered och Fridhemsberg! Tack vare deras insats är vattensituationen åter under kontroll i området, säger Alexander Keucken, ställföreträdande VD på VIVAB. 


Faran är dock inte över, VIVAB:s dagliga kontroller visar att förbrukningen från Ullareds vattenverk åter är på väg att stiga. Orsaken kan vara den intensiva turistsäsongen med många besökare i området, men även att vissa efter snart två veckor inte längre tar bevattningsförbudet på lika stort allvar som i början. 


VIVAB påminner därför om att fortsätta respektera bevattningsförbudet i Ullared, Fagered och Fridhemsberg för att säkerställa en stabil vattenleverans. 

2018-08-01 09:26

Vanliga frågor om bevattningsförbud

Just nu råder det bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg. Här finner du vanliga frågor om vattenanvändande vid bevattningsförbud.
Läs mer

Tänk vattensmart!

Läs mer