Vattenproduktionen i Varberg i full gång igen - restriktioner tas bort  - Vivab.info

Vattenproduktionen i Varberg i full gång igen - restriktioner tas bort 

Nu kan du använda vattnet som vanligt igen och vattenverkets produktion är i full gång.   

Under natten har vattenreservoarerna fyllts på och alla driftsproblem i vattenverken är lösta. Lagningen av läckan pågår men det påverkar inte vattenproduktionen. Uppmaningen om att vara sparsam med vattnet är borttagen.  

- Att vakna upp på fredagsmorgon och se att produktionen är i full gång gjorde mig glad. Personalen har jobbat stenhårt för att lösa situationen. Vi är åter i normalläge och rutinmätningarna visar att dricksvattenkvaliteten aldrig påverkades, utan har fortsatt god kvalitet, säger Catarina Linnér, produktionschef på Vivabs vattenverk.  

Vivab och andra aktörer kommer göra en mer detaljerad utvärdering tillsammans.  

 - Vi lär oss något av varje kris. Jag ser att Vivab i högre utsträckning ska använda sms-tjänsten för att få invånarna att sedan följa senaste nytt på vår webbsida. Och jag hoppas att vi alla förbereder oss inför en eventuell kris genom att bland annat ha vatten hemma, säger Vivabs VD Margareta Björksund-Tuominen.  

Vid framtida driftsstörningar hittar du alltid senaste informationen på Vivab.info och här kan du också registrera ditt sms-nummer.   

 
2021-10-15 10:08