Vinn en regnvattentunna - Vivab.info

Vinn en regnvattentunna

Under de kommande veckorna lottar vi ut regnvattentunnor till dig som vill vara vattensmart i din trädgård. 

Vi lottar ut tunnorna för att uppmärksamma att regnvatten är en värdefull resurs för trädgården. Att samla regnvatten för bevattning gör nytta flera gånger om; växterna gillar regnvatten bättre än dricksvatten, regnvatten är gratis och det är ett smart sätt att spara på vårt värdefulla dricksvatten. 


- Det här är ett sätt att uppmärksamma vårt värdefulla vatten och vikten av att dricksvatten används till rätt saker. Att använda regnvatten till bevattning och på så sätt spara på dricksvatten är en sak som alla enkelt kan göra, säger vår VA-chef Petra Rissmann.


Under vår och sommar går det åt som mest dricksvatten. Ibland är våra kunders förbrukning så hög att produktionen nästan inte räcker till. Det sker främst under längre värmeböljor då stora mängder dricksvatten bland annat används till våra trädgårdar för att hålla växter och gräsmattor gröna. Genom att lotta ut regnvattentunnor hoppas vi att fler ska få upp ögonen för ett enkelt sätt att vara miljösmart och spara på dricksvatten


Delta så här

Du behöver ha ett konto på Facebook och göra följande innan 10 maj: 

1. Gilla Vivabs sida på Facebook.

2. Dela med dig av ett miljösmart tips för trädgården i en kommentar till detta inlägg - Vinn en regnvattentunna.

3. Dela inlägget.   


Vi delar ut 20 regnvattentunnor under våren, sista dag för att delta är 10 maj. Vinnarna presenteras här på vår hemsida, meddelas via Facebook Messenger och får själva hämta sin tunna hos oss. Du som deltar måste ha en egen Facebook-profil och får inte vara anställd av Vivab. Utlottningen är inte sponsrad, organiserad eller administrerad av Faceboook. 


2021-04-26 08:00

Ta vara på det värdefulla vattnet

Följ länken och var med i utlottningen av en regnvattentunna: