VIVAB deltar i nationell kranvattentävling - Vivab.info

VIVAB deltar i nationell kranvattentävling

Idag deltar vi med våra goda kranvatten från Varberg och Falkenberg i Kranvattentävlingen 2020 - en nationell tävling som arrangeras vart femte år av branschorganisationen Svenskt vatten.

En jury som består av sommelierer och vinkännare ska idag, på regionfinalen i Mölndal, smaka och bedöma kranvatten som VIVAB tappat upp på Trönninge skola i Varberg och Hertingsskolan i Falkenberg.

Från regionfinalerna kvalificerar sig ca 20 kommuner till den stora riksfinalen i Stockholm den 18 november, där Sveriges godaste kranvatten utses. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Kranvattnet i våra kommuner klassas som ett livsmedel och håller därför en mycket hög kvalitet. Förutom äran tävlar de deltagande kommunerna om en PR-kampanj till ett annonsvärde om 250 000 kronor för att lyfta vattnet och vattenfrågorna.

- Tävlingen är ett utmärkt sätt att uppmärksamma kranvattnet och dess värde. Vi behöver vara rädda om vårt vatten, att vara vattensmarta. Det handlar både om att vi inte ska förorena det och om att inte slösa på det, säger Catarina Linnér, produktionschef på VIVAB:s vattenverk.

Inte första gången vi deltar
Tidigare har VIVAB ställt upp i tävlingen med vatten från Falkenberg. 2010 gick vattnet till riksfinalen med bedömningen ”Ett läskande friskt och törstsläckande vatten med känsla av porlande vårbäck” . 2015 kom Falkenbergsvattnet på tredjeplats och fick hedersomnämnandet: “Friskt, rent och väldigt uppiggande!”

I år deltar vi alltså även med vatten från Varberg, vilket vi hoppas får lika fina recensioner.

2020-10-15 07:45