Åtgärdade driftstörningar

20 sep kl 09:20 Läckan är nu lagad: Akut vattenläcka i Gödestad, Grimeton, Hunnestad, Rolfstorp och Klastorp.

Informationen uppdaterades idag kl 19:25

Nu är läckan lagad och samtliga kunder i området ska ha vatten i kranen. Vattnet kan upplevas vara grumligt eller missfärgat kommande dagar. Det är inte farligt för hälsan, men undvik att tvätta kläder tills vattnet klarnat. 

Informationen uppdaterades idag kl 16:08

Läckan är lokaliserad och vi arbetar med att laga läckan. Den beräknas vara lagad under kvällen eller natten.


När vattnet kommer tillbaka kan det upplevas vara bubbligt, grumligt eller missfärgat kommande dagar. Det är inte farligt för hälsan, men undvik att tvätta kläder tills vattnet klarnat. 


Informationen uppdaterades idag kl 15:11

Vi arbetar med att laga läckan. Vi har ännu ingen information om hur lång tid arbete kommer att pågå.


Vi har för tillfället en akut vattenläcka som påverkar dricksvattenförsörjningen till boende i Gödestad, Grimeton, Hunnestad och delar av Rolfstorp och delar av Klastorp. 
Vattnet kommer att stängas av ca kl 12.00 idag torsdag 20 september i Gödestad, Hunnestad och delar av Klastorp, för att reparera läckan. 


Boende i Rolfstorp kommer att ha vatten, men med ett lägre tryck. Vi vill uppmana dig som bor i Rolfstorp att vara sparsam med vattnet.


För hushåll utan vatten kommer vatten att kunna hämtas vid: 

  • Ica i Hunnestad
  • Kyrkan i Gödestad
Denna information uppdateras så snart vi vet mer om läckan.


Det streckade område berörs av vattenläckan:

Vi har i nuläget ingen information om hur lång tid arbetet med att läckan kommer att ta.

Dela till
Visa mindre

6 sep kl 19:29 Missfärgat vatten i Veddige

Boende i Veddige kan uppleva att vattnet i kranen är missfärgat. VIVAB spolar nu ledningarna för att åtgärda detta. Vattnet är inte farligt för hälsan, fortsätt spola i kranen tills det klarnat. Undvik att tvätta kläder.
Dela till
Visa mindre

9 aug kl 10:14 Ledningsarbete på Kyrkogårdsvägen i Varberg

På måndag 13 augusti påbörjas ett arbete utmed Kyrkogårdsvägen i Varberg. Korsning där Kyrkogårdsvägen möter Kvarngränd kommer vara avstängd under hela arbetstiden. Arbetet planeras pågå till och med september.

Boende på Kyrkogårdsvägen 24, 26 och 28 kommer inte komma åt sina fastigheter med bil då arbetet pågår intill tomtgräns. Temporär parkeringsmöjlighet finns utmed Kyrkogårdsvägen.

På grund av avstängd korsning kommer inte sopbilen fram till vissa tomter. Fastigheter inom det vitmarkerade området på kartan nedan behöver köra fram sina kärl till en temporär hämtningsplats (röd punkt) för att få sitt hushållsavfall tömt. Ställ ut kärlen senast 06.00 på er ordinarie hämtningsdag.
Dela till
Visa mindre

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

När vattnet kommer tillbaka...

...efter ett ledningsarbete eller en vattenläcka kan det upplevas grumligt, missfärgat eller bubblande. Det ska försvinna genom att du låter vattnet spola i kranen en stund. 

Om vattnet blir missfärgat beror det på att vattenflödet i röret har ändrats. Då kan de beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet.