Driftchef

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision - var med och förverkliga den du också!

Vill du arbeta för ett renare Kattegatt? 

Ett fungerande avloppssystem är grundläggande för vår hälsa och miljö. Hos oss får du möjlighet att vara med och förbättra en process som bidrar till en bättre miljö och en förenklad vardag för våra kunder. På vår avdelning Produktion VA söker vi nu en driftchef på enheten Reningsverk. Enhetens uppgift är att behandla kundernas avloppsvatten och rena det innan det släpps ut till havet.

Arbetsuppgifter 

Som driftchef har du det övergripande operativa ansvaret för drift och underhåll av Getteröverket, Varberg kommuns största reningsverk, och tillhörande pumpstationer. Du kommer att ha personalansvar för 6 personer bestående av processingenjör, processtekniker och drifttekniker. Tillsammans utvecklar, planerar och administrerar ni reningsprocesserna. Du har anläggningsansvaret med tillhörande brandskyddsansvar. Du kommer även att arbeta och samverka med driftchefer på VIVAB:s övriga reningsverk. Rollen innefattar också att leda arbetet med underhåll och förnyelse. Du kommer att ansvara för att arbetet görs på ett strukturerat och planerat sätt i samarbete med produktionschefen och underhållschefen. Du har budgetansvar gentemot produktionschefen. Vidare kommer du att vara den som ser till att arbetet bedrivs i enlighet med de lagar och regler som gäller för verksamheten och ta fram arbetssätt och rutiner för att upprätthålla detta samt implementera och följa upp arbetet.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande, med erfarenhet av reningsprocess. Du är en naturlig ledare och har erfarenhet av personalansvar. Du drivs av en vilja att motivera och engagera dina medarbetare samt utveckla deras kreativitet och samarbetsförmåga. Du är resultatinriktad, analytisk och har förmåga att skapa en positiv anda och en tydlig struktur. Du behöver vara kommunikativ och kunna förmedla information på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du har lätt att uttrycka dig både i tal och skrift och vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Erfarenhet krävs. B körkort krävs. 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid 
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan

Ansök senast: 2018-12-19
Referensnummer:  A830824
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Petra Nilsson Rissmann
VA-chef 
0757-27 41 80

Facklig företrädare för SACO:
Jennie Lindgren 
Processingenjör 
0757-27 41 10 

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.


Lediga tjänster just nu