Vi söker en fastighetsförvaltare

Har du en bakgrund inom fastighetsförvaltning? Vill du hitta ditt nya jobb inom en organisation som har fokus på miljön, men också på våra medarbetare? Då ska du läsa vidare! För att vi på VIVAB ska ha funktionella lokaler att bedriva vår verksamhet i behöver vi nu en Fastighetsförvaltare. Du hanterar alla våra lokaler och byggnader i Varberg och Falkenberg och utgår ifrån vårt huvudkontor i Falkenberg.

Arbetsbeskrivning

Som Fastighetsförvaltare hos oss blir du en del av avdelningen Verksamhetsstöd.
Där arbetar vi inom olika yrkesområden med att ge den bästa servicen till våra kollegor och kunder.

Ditt huvuduppdrag är att ansvara för att vi har möjlighet att bedriva ändamålsenlig verksamhet i våra lokaler. I uppdraget ingår arbetsuppgifter både inom fastighetsjuridik och inom fastighetsförvaltning.
Du jobbar både självständigt och tillsammans med enhetens fastighetsassistent.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter är vidare bland annat:
• Uthyrning, besiktning och tillbyggnad av lokaler
• Underhållsplanering och upphandling av avtal avseende fastighetsunderhåll
• Ansöka om bygglov samt skötsel av tekniska system i våra fastigheter
• Bevakning och uppföljning av genomförd service och besiktningar
• Ansvar för en väl fungerande fastighetsservice och akut avhjälpande underhåll
• Projekt- och byggledning

Du blir ett kvalificerat stöd till våra anläggningsägare där du blir behjälplig med bland annat planering, kalkylering, beställning, genomförande och uppföljning av underhåll och tillbyggnad av våra lokaler.

Kvalifikationer 

För den här tjänsten behöver du ha en utbildning inom fastighetsförvaltning och minst ett par års arbetslivserfarenhet från liknande roll. Vi ser helst att du har jobbat med kontors- och industrilokaler tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha en konsultativ framtoning och förstå vikten av att kontinuerligt hålla kollegor, beställare och hyresgäster informerade.
Du är strukturerad, noggrann och tydlig i din kommunikation. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Du är van vid att jobba med datorn som arbetsredskap, och är bekväm med Office-paketet men även planering- och underhållssystem. Kunskap inom AB, ABT, ABK, AF-delar, förvaltningsavtal, detaljplan samt bygglov ser vi som meriterande.
B-körkort är ett krav då du behöver kunna ta dig mellan anläggningarna.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid

Ansökan
Ansök senast: 2020-01-19
Referensnummer: A913043
Välkommen att skicka en digital ansökan via denna länk.

Kontakt
Johan Jacobsson, Ekonomichef
Tel: 0757 27 40 20 

Facklig företrädare för Vision
Bengt-Åke Bengtsson
Tel: 0757 27 41 62
(ledig 23/12 t.o.m 2/1)

Övrigt
VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. 
Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. 
Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision, var med och förverkliga den du också! 

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.