Kommunikationschef - Vivab.info

Kommunikationschef

Vill du hitta din nya utmaning i en samhällsviktig organisation med tydligt miljö- och hållbarhetsfokus? Vi söker dig som är en utvecklingsorienterad ledare med ett coachande och inkluderande ledarskap.

Arbetsuppgifter

Var med och gör skillnad! Är du handlingskraftig, nytänkande och kommunikativ finns ett spännande uppdrag att söka. Som kommunikationschef på VIVAB får du vara med och lyfta fram och kommunicera kring utvecklingen av vår miljö och infrastruktur.
I rollen driver du arbetet med att utveckla kommunikationsprocessen och det strategiska kommunikationsarbetet på både på kort och lång sikt. Du organiserar, strukturerar och genomför enhetens arbete. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

I denna tjänst leder och fördelar du arbetet inom enheten. Du deltar i ledningsgruppsarbetet och förvaltar och genomför kommunikationsfrågorna i både interna och externa samarbeten. Ditt fokus ligger i att ha en bra kommunikation med våra kunder, våra medarbetare, politiker och media utifrån varje målgrupps behov. Enheten ansvarar för att leda och driva den kommunikativa utvecklingen av VIVAB:s vision och varumärke. Detta görs bland annat med digitala kanaler. Enheten sköter även kriskommunikation och rådgivning i mediehantering. Du har budget och personalansvar för enheten och ansvarar för ledning, strategisk planering, samordning och utveckling, samt uppföljning av VIVAB:s kommunikationsverksamhet. Din placering är i Falkenberg.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du:
  • Högskoleutbildning inom kommunikation/marknadsföring (alternativt motsvarande utbildning som bedöms likvärdig).
  • Minst 5 års erfarenhet från en ledande position med personal- och budgetansvar samt flera års erfarenhet av kommunikationsfrågor.
  • Mycket god svenska i både tal och skrift samt körkort.
  • Ditt ledarskap är coachande och stöttande, du har förmåga att skapa engagemang och agerar drivande
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du är utåtriktad och har god vana av att samarbeta. Lyhördhet är viktigt, både för kundernas och organisationens behov. Du gillar att arbeta i en mångsidig verksamhet med högt tempo, kanske har du erfarenhet från offentlig verksamhet. För att lyckas i rollen bör du vara utvecklingsorienterad och bekväm med att styra och leda verksamhet och personal.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Placering: Falkenberg

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-02
Referensnummer: A962214
Välkommen att skicka en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Per Synnes, chefsrekryterare i Varbergs och Falkenbergs kommuner
Telefon: 070 299 15 30
Det går bra att ringa under hela ansökningstiden.

Facklig företrädare 
För Vision: Bengt-Åke Bengtsson

För SACO: Malin Persson


Övrigt

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision, var med och förverkliga den du också!

Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.