Miljöingenjör - Vivab.info

Miljöingenjör

Vatten & Miljö i Väst AB jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. Vår vision är en förenklad miljösmart vardag var med och förverkliga den du också! På avdelningen VA (vatten och avlopp) arbetar tre miljöingenjörer med vatten, avlopp och dagvatten. Vi söker en miljöingenjör med inriktning mot dagvatten.

Arbetsuppgifter

Som miljöingenjör på Vivab arbetar du med en stor variation av arbetsuppgifter. Arbetsområde är i huvudsak vatten- och avloppverksamheten, men du är till viss del även stöd till avfallsverksamheten och avdelningen för projekt och planering.

Förutom det löpande arbetet med bland annat uppföljningar av miljöarbetet, myndighets- och företagskontakter, kommer ditt ansvarsområde vara dagvatten. Vivab arbetar med bidragsfinansierade projekt kring dagvatten. Exempel på dessa projekt är kartläggning av föroreningar och åtgärder för att minska dessa i olika avrinningsområden, åtgärder för att minska belastningen vid bräddning samt projekt där beräkning av bräddningsvolym undersöks. Din uppgift blir att leda projekten samt sammanställa och redovisa dem för bidragsgivarna. Att vara ett stöd i arbetet med projektering av nya områden för kommunalt dagvatten ingår också i tjänsten.

I ditt uppdrag ingår även att:
  • Genomföra miljöutredningar och miljöriskanalyser, arbeta aktivt med miljömål, ta fram handlingsplaner samt uppföljning av vårt uppströmsarbete.
  • Sammanställa och analysera miljöstatistik för olika ändamål, exempelvis klimatbokslut.
  • Samordning och egenkontroll gällande dagvattendammar och diken.
  • Sammanställning och projektledning av dagvattenprojekt.
  • Delta i vattenråd.
  • Omvärldsbevaka miljöområdet och vilka bidrag som finns att söka.
  • Vara internt stöd i hållbarhets- och miljöfrågor, miljömål och lagstiftning samt representera Vivab externt i miljöfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig högskoleexamen och goda kunskaper om miljöbalken och andra lagrum som är aktuella för tjänsten. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med VA samt myndighetsutövning. Erfarenheter från att leda bidragsgivna projekt är också önskvärt. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och är tydlig och enkel i din kommunikation.

Som miljöingenjör kommer du att ha många kontaktytor såväl inom som utanför Vivab. Du är därför utåtriktad, initiativrik, har lätt för att samarbeta och anpassa dig efter olika förutsättningar. Det är viktigt att du är prestigelös, serviceinriktad och vill delta i utvecklingen av verksamheten. Du förväntas i stor utsträckning kunna skapa former för ditt arbetssätt och prioritera, vilket ställer krav på självständighet men ger dig även en hög frihetsgrad och möjlighet att påverka.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14, du söker tjänsten digitalt via denna länk: Miljöingenjör.

Vill du veta mer? 
Kontaktperson
Petra Nilsson Rissmann
Avdelningschef Produktion VA
Tel. 0757-27 41 80

Facklig företrädare för SACO:
Jennie Lindgren (ledig vecka 8)
Tel. 0757-27 41 10