Planeringsingenjör - Vivab.info

Planeringsingenjör

Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du tar ansvar för att planera framtidens ledningsnät ur ett hållbarhetsperspektiv? Söker du omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter där du arbetar samverkande med både interna och externa aktörer? Då ska du söka tjänsten som planeringsingenjör.

Arbetsuppgifter

Som Planeringsingenjör hos oss på VIVAB arbetar du med såväl planering och utredning som projektsamordning och ledning av VA-uppdrag.

Du deltar i hela processen för samhällsbyggnad med fokus på översikts- och detaljplanearbetet samt projektering, där du representerar och bevakar VIVAB:s intressen.

Utöver detta, ansvarar och genomför du VA-utredningar i samband med exploateringar och andra utbyggnader, såväl på egen hand som med hjälp av konsulter. I utbyggnadsskeden ansvarar du tillsammans med vår byggledare för att anläggningar byggs i enlighet med såväl budget som tekniska krav.

I tjänsten som Planeringsingenjör arbetar du och dina kollegor även med den långsiktiga planeringen av VIVAB:s utbyggnad av VA-ledningsnätet samt ger stöttning avseende teknikfrågor och upphandling.

Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med stor erfarenhet och kunskap inom VA, med en arbetsgivare som kommer att ge dig goda möjligheter till vidare kompetensutveckling.

Tjänsten är placerad i Varberg men arbetsuppgifter kan även förekomma på vårt huvudkontor i Falkenberg.

Kvalifikationer

Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom väg och vatten, samhällsbyggnadsteknik eller annat område som vi bedömer som relevant, alternativt kan uppvisa motsvarande kunskap införskaffad genom yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom VA-området samt har arbetat med projektering av ledningsnät.

Som person är du lösningsorienterad, driven, strukturerad och har förmågan att bryta ner problem och se orsakssamband. Du kan driva dina frågor och fatta beslut, men även lyssna in andra och kompromissa. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt då mycket av arbetet sker i kontakt med exploatörer, konsulter och andra kommunala instanser.
Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020.04.15
Referensnummer: A938070
Välkommen att skicka en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Per Synnes, Ansvarig rekryterare
Telefon: 070-299 15 30
Tina Eriksson, Enhetschef
Telefon: 0757-274074

Fackliga företrädare:
Michael Bergenheim
Telefon: 0757-274071
Lars-Erik Johansson
Telefon: 0757-274188

Övrigt

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision, var med och förverkliga den du också!

VIVAB verkar i ett område med stark tillväxt där det pågår och planeras många spännande utbyggnads- och infrastrukturprojekt. Läs gärna mer om våra pågående projekt.

Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.