Planeringsingenjör - Vivab.info

Planeringsingenjör

Vill du ta en aktiv del i det mycket viktiga arbetet med att planera framtidens VA med fokus på hållbarhet? Vill du arbeta med planering av vattenförsörjning samt avlopps- och dagvattenlösningar inom ett område där samhällsutveckling, demografiska förändringar och ett klimat i förändring kommer att utmana dig? Då ska du söka tjänsten som Planeringsingenjör till vår enhet Planering & abonnent i Varberg!

Arbetsuppgifter

Som Planeringsingenjör hos oss på VIVAB arbetar du med såväl planering och utredning som projektsamordning och ledning av VA-uppdrag. Du har en viktig roll i den långsiktiga planeringen med att skapa framtidens VA för en hållbar samhällsutveckling. Du deltar i hela processen för samhällsbyggnad, med fokus på översikts- och detaljplanearbetet samt projektering, där du representerar och bevakar VIVAB:s intressen. Utöver detta, ansvarar och genomför du VA-utredningar i samband med exploateringar och andra utbyggnader, såväl på egen hand som med hjälp av konsulter. I utbyggnadsskedet ansvarar du tillsammans med vår byggledare för att anläggningar byggs i enlighet med såväl budget som tekniska krav. 

Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med stor erfarenhet och kunskap inom VA, med en arbetsgivare som kommer att ge dig goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. Tjänsten är placerad i Varberg men arbetsuppgifter kan även förekomma på vårt huvudkontor i Falkenberg.

Kvalifikationer

Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom väg och vatten, samhällsbyggnadsteknik eller annat område som vi bedömer som relevant, alternativt kan uppvisa motsvarande kunskap införskaffad genom yrkeserfarenhet. 
Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom VA-området samt har arbetat med projektering av ledningsnät. 

Som person är du nytänkande, driven men samtidigt inlyssnande. Du är lösningsorienterad, strukturerad och har förmågan att bryta ner problem och se orsakssamband. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt då mycket av arbetet sker i kontakt med exploatörer, konsulter och andra kommunala instanser. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Placering: Varberg

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-04
Referensnummer: A973198
Välkommen att skicka en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Tina Eriksson, enhetschef
Tel: 0757 27 40 74

Facklig företrädare 
För Vision: Lars-Erik Johansson
Tel: 0757 27 41 88

För SACO: Mikael Bergenheim
Tel: 0757 27 40 71

Övrigt
VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision, var med och förverkliga den du också!

Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.

Lediga tjänster just nu