Underhållsingenjör - Vivab.info

Underhållsingenjör

Vill du vara en nyckelspelare i vårt arbete att bygga upp framtidens underhållsverksamhet? Vill du vara en del i att skapa hållbara lösningar för att utveckla samhället och värna om vår miljö? Vi vill nu se att ord blir till handling gällande utveckling av vår underhållsverksamhet och behöver därför förstärkning av en underhållsingenjör. Vivab (Vatten & Miljö i Väst AB) är en stabil arbetsgivare samtidigt som vi är innovativa och jobbar med frågor som bygger vårt gemensamma samhälle. Vi har ett prestigelöst och öppet klimat, på riktigt!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en tjänst där du får möjlighet att bidra till vår utveckling av verksamheten som våra invånare i Falkenberg och Varberg nyttjar varje dag året runt.

Som underhållsingenjör kommer du att arbeta med lösningar och förbättringar i våra anläggningar som ökar driftsäkerheten och tillgängligheten.
Du kommer också att bygga upp ett anläggningsregister, administrera ett underhållssystem, klassificera kritisk utrustning och utföra grundorsaksanalyser.

Ett typiskt uppdrag kan vara att ta fram och koppla underhållsplaner till utrustning, skapa arbetsorderprocesser och utföra riskanalyser.
Vidare kommer du att upprätta reservdelsbehov och reservdelsplaner.
Kontakter samt ledning av underleverantörer är en naturlig del i rollen.
I rollen finns det utrymme för att ta fram förbättringar, se sina egna idéer förverkligas och möjlighet till att jobba nära underhåll och produktion för omedelbart resultat.

Tjänsten utgår från Falkenberg, men du kommer att ha arbetsuppgifter i båda våra kommuner.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning med relevant inriktning, gärna civilingenjör med inriktning mot maskin, kvalitet, automation eller liknande, alternativt kan uppvisa motsvarande kunskap införskaffad genom annan typ av utbildning eller arbetslivserfarenhet.
Du har erfarenhet av arbete i underhållsystem såsom IDUS, Maintmaster, API eller SAP.
Du har kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar samt erfarenhet av att arbeta med TPM eller motsvarande underhållsmetodik.
Det är meriterande om du har certifiering inom underhållningsledning enligt EFNMS.

Vi ser det som självklart att du har goda datakunskaper, kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga till analys, struktur, initiativ och ett genuint intresse för kärnfrågor inom underhåll.
Du trivs med att samarbeta med andra samt att du har en god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan förklara tekniska lösningar och motivera arbetssätt. Du som person är nyfiken och har därigenom lätt att sätt dig in i nya komplexa utmaningar.

Då vi har anläggningar inom hela Falkenbergs och Varbergs kommuner är B-körkort ett krav.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:  Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast 2022-01-30 via Offentliga jobb: Länk till ansökan underhållsingenjör 

Kontaktpersoner
Ola Svensson, underhållschef (semester 3-18/1)
Tfn: 0757-27 42 55

Facklig företrädare för SACO
Jennie Lindgren
Tfn: 0757-27 41 10

Lediga tjänster just nu

Förmåner på Vivab

Läs om vilka förmåner som finns med att jobba på Vivab.
Läs mer

Möt några av våra medarbetare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Här hittar du intervjuer med några av våra medarbetare.