Vi söker en vikarierande ekonom

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision– var med och förverkliga den du också! Vill du arbeta i en organisation med fokus på miljö och samhällsutveckling? Vår ekonom ska vara föräldraledig, är du den som kommer att bli hennes vikarie? 

Rollen hos oss 

Arbetet innebär att du tillsammans med oss fem medarbetare på ekonomiavdelningen arbetar såväl med återkommande rutiner som med uppföljning och analyser. Du deltar i avdelningens projekt och utredningar samt utvecklar och utbildar i våra ekonomiska system.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis att innebära: 
Tertial-och årsbokslut 
Kontoavstämningar 
Moms-och skattedeklarationer 
Löpande redovisning 
Årsredovisning 
Deklarationer 
Rapporter och analyser 
Budgetarbete 
Utveckling och effektivisering av rutiner och arbetsmetoder i redovisningsfunktionen 
Allmänt stöd till organisationen i redovisningsfrågor och ekonomisystem 
Anläggningsredovisning som exempelvis aktivering av investeringsprojekt.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med ekonomisk inriktning samt minst två års erfarenhet av kvalificerat ekonomiskt arbete inom lite större företag. Du har tidigare erfarenhet som redovisningsekonom och har vana av bokslutsarbete. Goda IT-kunskaper och erfarenhet av affärssystem är ett krav liksom vana att driva projekt inom ekonomiområdet. Mertiterande är om du tidigare arbetat med affärssystemet Raindance. 

Vi vill att du är serviceinriktad, driven och har en positiv inställning till det du gör. Du ska vara flexibel och samarbetsvillig både utåt och internt tillsammans med dina medarbetare. Du har också förmågan att lösa problem och att sätta upp och hålla tidsramar. 

Det är en merit om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation och inom taxefinansierad verksamhet. Du ska ha B-körkort.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-01
Tidsbegränsad till: 2019-06-28

Ansökan

Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Ansök senast: 2018-05-14
Referensnummer: A771136
Välkommen att söka genom att skicka en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktpersoner
Johan Jacobsson, ekonomichef
0757-27 40 20

Lena Olsson, ekonom
0757-27 40 21
lena.olsson@vivab.info

Facklig företrädare för Vision
Yvonne Hååg
0757-27 40 00
yvonne.haag@vivab.info
 
Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.

Lediga tjänster just nu