Möt en marknadsingenjör - Vivab.info

Dennie - marknadsingenjör

Med en gymnasieutbildning inom teknik började Dennie sin karriär på VIVAB som mätartekniker. Idag är han en av två marknadsingenjörer.   

"Efter tre års byte av vattenmätare blev tjänsten som marknadsingenjör ledig. Jag blev nyfiken och sökte tjänsten. Jag kände för nya utmaningar men ville stanna kvar inom samma bransch."   


Dennie berättar att en vanlig dag oftast handlar om att besvara externa och interna frågor som exempelvis kan handla om avgifter, lagar och lösningar för VIVAB:s olika projekt. Han besvarar också många kundfrågor som ofta handlar om möjligheterna och kostnaden för att ansluta sig till VA-nätet eller hur det fungerar med allmänt VA i jämförelser med eget VA.  

"Som marknadsingenjör besvarar man alla möjliga frågor som berör VA. Det kan handla om allt ifrån familjen som ska bygga sitt första hus och vill ha lite mer information om tillvägagångssättet till entreprenören som behöver nivån på ledningarna i gatan."  

Eftersom arbetet är varierande och innebär mycket kundkontakt tycker Dennie det är bra om man  kan hålla flera bollar i luften samtidigt och att man har en förmåga att bemöta olika personligheter.  

"Det bästa med mitt yrke är att man får nischa sig mot ett ämne och hjälpa andra att förstå hur lagen, avgifterna och tekniken fungerar. Samtidigt känns varje ny anslutning till det allmänna VA-ledningsnätet som en vinst för miljön."

Möt några av våra medarbetare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Här hittar du intervjuer med några av våra medarbetare.
Lediga tjänster just nu