Christoffer - miljöarbetare

Efter gymnasieutbildningen inom fordonsprogrammet arbetade Christoffer som lastbilschaufför och lagerarbetare i några år. Nu har han arbetat som miljöarbetare hos oss i snart åtta år.  

"Jag sökte en tjänst som timanställd på återvinningscentralerna och då visste jag knappt vad man gjorde som miljöarbetare. Men jag trivs bra och har varit här sedan sommaren 2009." 

Som miljöarbetare arbetar man för att underlätta för kunden att sortera sitt avfall så att det kan återvinnas i så hög grad som möjligt. Christoffer berättar att han i sitt dagliga arbete till stor del svarar på frågor om sortering. Han byter också ut containrar, sorterar miljöfarligt avfall (till exempel färg och kemikalier) och håller rent och snyggt på återvinningscentralen. 

"Det är roligt att träffa mycket folk. Det finns alltid någonting att göra och  arbetsuppgifterna är mycket varierande."
 
För att arbeta som miljöarbetare behövs inga förkunskaper utan VIVAB utbildar personalen internt i sortering, kundbemötande och hantering av farligt avfall. Det vi har som krav är att man ska ha körkort för att kunna förflytta sig emellan anläggningarna.  

"Det bästa med att arbeta på VIVAB är att man kan få kunder att känna sig nöjda och må bra samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö. Och självklart gemenskapen som vi kollegor bygger upp tillsammans!"