Tack för sparsamheten Varberg - Vivab.info

Tack för sparsamheten Varberg!

På nyårsdagen inträffade en stor vattenläcka på huvudvattenledningen till vattenverket i Varberg. VIVAB bad om sparsamhet med vattnet och varbergarna var riktigt duktiga på det!
Under årets första två dygn var vattenförbrukningen i kommunen i princip halverad. Tack vare den låga förbrukningen och ett snabbt agerande av våra medarbetare kunde vattnet användas som vanligt igen efter bara ett par dagar. Stort tack till er alla för en fantastisk insats! 

Låt 2020 bli ett vattensmart år!

Vid tillfällen som dessa påminns vi om att vårt dricksvatten är en resurs att vara varsam med. För många blev denna inledning på det nya året en tankeställare – hur sparar jag vatten på bästa sätt? Att vara vattensmart helt enkelt. I vardagen handlar det om små vanor som att stänga kranen när du borstar tänderna, fylla tvätt- och diskmaskiner helt innan start och att tänka på att inte förorena det vatten du spolar ner i avloppet. 

Så låt oss tillsammans göra 2020 till ett vattensmart år. Varför inte starten på ett decennium fullt av medvetna vattenval? Det är bra både för miljön och plånboken. Läs mer om hur du kan vara vattensmart: Det vattensmarta hemmetDet vattensmarta hemmet

Tillsammans kan vi hjälpas åt att skydda vårt vatten genom att tänka vattensmart. Här får du enkla tips för en vattensmart och miljösmart vardag!
Läs mer
  1. "Regnvattna" - använd regnvatten för bevattning av trädgården
  2. Stäng av kranen när du handdiskar, borstar tänderna, schamponerar håret, tvålar in dig eller rakar dig.
  3. Fyll disk- och tvättmaskiner helt
Läs mer