Vattenmätare - Vivab.info

Vattenmätare

Din vattenmätare ägs av VIVAB men du läser själv av den. Avläsningen ligger till grund för din faktura, vi debiterar en uppskattad förbrukning baserad på dina tidigare avläsningar.

En regelbunden avläsning av vattenmätaren är viktigt för att du ska få en korrekt debitering. Dessutom är det ett bra sätt att hålla koll på att inga läckor uppstått i din fastighet. Vi skickar årligen ut begäran om att du ska lämna din vattenmätarställning.


För att lämna din vattenmätarställning, logga in på:

Mina sidor Varberg

Mina sidor Falkenberg


Avläsning via sms

Du kan få ett sms istället för ett avläsningskort när det är dags att läsa av vattenmätaren. Anmäl dig via Självservice. Du kan även göra anmälan om avläsning via sms på ditt avläsningskort.

Så här läser du av din vattenmätare

När du läser av din vattenmätare läs endast av siffrorna med svart bakgrund och utelämna inledande nollor och siffror med röd bakgrund. På äldre vattenmätare, som bara visar svarta siffror på vit bakgrund, läser du av alla siffror (utom inledande nollor).

Fjärravlästa mätare

När vi nu byter vattenmätare installerar vi fjärravlästa mätare. Du som har en fjärravläst mätare behöver inte rapportera in någon mätarställning till oss. Den blir automatiskt avläst en gång per år. Däremot är det alltid bra att själv hålla koll på sin vattenförbrukning.
Mina sidor

Inför byte av vattenmätare

Kontakt

vivab@vivab.info
Tfn 0757-27 40 00
Öppettider:
Måndag: kl 8-12, 13-16
Tisdag: kl 9-12, 13-16
Onsdag: kl 8-12, 13-16
Torsdag: kl 8-12, 13-16
Fredag: kl 8-12, 13-16